Helsingin Poetiikkakonferenssi 2008
Ateneum-salissa 16.-17. elokuuta

Neljännen kerran järjestettävän Helsingin Poetiikkakonferenssin teemana on Lukija, tuo runon ikiluotettava toveri. Kahden päivän ajan lukemisen ja kirjoittamisen symbioosia pohtii luentojen, keskusteluiden ja esitysten keinoin joukko runouden ammattilaisia. Monipuolistunut konferenssi muuttaa tänä vuonna uusiin tiloihin Ateneumin Taidemuseon Ateneum-saliin.

Lähetä ehdotuksesi luentaperformanssista!

Konferenssissa pohditaan lukemiseen ja lukijuuteen liittyviä kulttuurillisia, sosiaalisia, taloudellisia ja poeettisia kysymyksiä. Miltä runon lukeminen tuntuu tai miltä sen pitäisi tuntua? Millaisia lukemisen strategioita ja lukijapositioita tänä päivänä hahmottuu? Onko lukijoilla oikeuksia ja velvollisuuksia – ketä tai mitä kohtaan?

Lähetä ehdotuksesi 10–20 minuutin luentaperformanssista, johon osallistuu kaksi lukijaa/ tekijää/ teosta. Esityksen muoto, sisältö ja tekotapa ovat vapaita. Kyseessä voi olla esimerkiksi kaksi runoilijaa tulkitsemassa toistensa tekstejä, jostakin tekstistä esitetty tulkinta jonkin toisen taiteenlajin keinoin, jostakin teoksesta esitetyn tulkinnan kommentointi, tai mikä tahansa muu toiminta, joka voidaan kehystää luennaksi. Esiintyjäpari voi itse päättää keskinäisen vuorovaikutuksen ja työnjaon; ei ole välttämätöntä, että molemmat esiintyvät tai ovat edes saapuvilla.

Performanssia voi tarjota joko Ateneum-saliin tai lauantai-iltana 16.8. pidettävälle iltaklubille, jonka Poetiikkakonferenssi ja Runomarkkinat yhdessä järjestävät Lasipalatsissa Bio Rexin aulassa. Ateneum-salin esityksessä voi yhdistellä nauhoitettua musiikkia, kuvaa, liikettä sekä vahvistettua tai vahvistamatonta ääntä. Lasipalatsissa tarjolla on mikrofoni kaiuttimineen, nauhoitteita ei voi käyttää.

Lähetä ehdotuksesi 31.5. mennessä sähköpostilla suunnittelutyöryhmän vetäjälle Miia Toiviolle osoitteeseen miia.toivio@helsinki.fi.

Taustaa

Helsingin Poetiikkakonferenssi on osa Helsingin Juhlaviikkojen Runokuuta ja sen järjestävät Runoyhdistys Nihil Interit, Nuoren Voiman Liitto, Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden ja yleisen kirjallisuustieteen oppiaineet, Kirjallisuudentutkijain seura ja digitaalisen, visuaalisen ja äänirunouden sivusto Nokturno.org.

Vuoden 2008 Poetiikkakonferenssia ovat suunnittelemassa työryhmän vetäjänä Miia Toivio (miia.toivio@helsinki.fi), Vesa Haapala, Kimmo Kallio ja Katja Seutu (Helsingin yliopisto), Laura Serkosalo (Nuoren Voiman Liitto) ja Leevi Lehto.

Mainokset